Déze ster gaat Belgisch profvoetbal verbazen: "Op gelijke hoogte met De Bruyne"

Déze ster gaat Belgisch profvoetbal verbazen:
Zaterdag 01 oktober 2022 - 08:00   I   door Redactie

Vanaf dit weekend zijn alle ogen opnieuw op de Jupiler Pro League gericht. Maar ook daarnaast is er nog wel wat te zien.

Want geen 1A zonder 1B. En daar is recent een nieuwe ster bijgekomen. Dieumerci Mbokani tekende een paar dagen geleden een contract bij Waasland-Beveren. En alvast trainer Wim De Decker heeft hoge verwachtingen van de aanvaller.

Ook al is die nog geen honderd procent. "Maar ook een Mbokani die geen honderd procent is, is een meerwaarde", aldus De Decker in De Gazet van Antwerpen. "Dat merk je ook op training. Alles lijkt zo makkelijk te gaan."

Wat De Decker doet wegdromen. "Ik heb met veel straffe spelers gevoetbald, maar op dat vlak staat hij op gelijke hoogte met De Bruyne en Yaya Touré. Ik heb hem op Antwerp ook op mindere intensiteit weten trainen, maar in het weekend ontploft hij."

Meerwaarde

"Ik werk met twee duidelijke lijnen", klinkt het nog. "Het is afhankelijk van zijn statistieken in welke mate hij buiten de lijntjes kan kleuren. Je moet ook niet verwachten dat hij twaalf kilometer in een wedstrijd gaat lopen. Hij is alleszins een meerwaarde voor Beveren, 1B en het Belgische voetbal.”

Poll: Vind jij Mbokani nog een meerwaarde voor het Belgische voetbal?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Waasland-Beveren

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023