‘Club Brugge overwintert met zekerheid in Europa’: “Kwalificatie is al binnen!”

‘Club Brugge overwintert met zekerheid in Europa’: “Kwalificatie is al binnen!”
Woensdag 05 oktober 2022 - 08:00   I   door Redactie

Carl Hoefkens en zijn Club Brugge overwonnen gisteren de troepen van Diego Simeone. Atlético Madrid ging in het Jan Breydelstadion met 2-0 voor de bijl na doelpunten van Sowah en Jutgla.

Dankzij die fabelachtige overwinning telt Club Brugge nu 9 punten in de tussenstand. De blauw-zwarte landskampioen legt dus nog steeds een perfect rapport voor en is volgens Het Nieuwsblad al zeker van de Europese overwintering: “De derde plaats en een bijhorend ticket voor de Europa League zijn al binnen.”

Maar daar blijft het niet bij, ook de overwintering in de Champions League behoort meer dan ooit tot de mogelijkheden voor Club. Meer nog, ze hebben nog maar 1 puntje nodig om die kwalificatie te realiseren. “Indien Club een punt pakt tijdens een van resterende drie groepsmatchen, kan die tegenstander nooit meer voorbij blauw-zwart”, aldus de krant.

Aangezien Club met een gelijkspel twee punten van de tegenstander wegneemt, kan die ploeg dus nooit meer over Club springen in de tussenstand. “En omdat van die twee andere tegenstanders maar één iemand negen op negen kan halen (en Club voorbijsteekt), eindigt Club dan sowieso bij de top-2”, concludeert Het Nieuwsblad.

Rangschikking:

1 Club Brugge 9 (7-0)
2 Bayer Leverkusen 3 (2-3)
3 Atlético Madrid 3 (2-5)
4 FC Porto 3 (3-6)

Poll: Zal Club de poulefase als groepswinnaar afsluiten?

TAGS  I  Club Brugge  I  Atlético Madrid  I  Champions League

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022