KRC Genk houdt leider Antwerp in het vizier na late penalty tegen KV Kortrijk

Zaterdag 08 oktober 2022 - 17:52   I   door Redactie

KRC Genk probeerde zaterdagavond de drie punten thuis te houden tegen KV Kortrijk. Met een overwinning zouden de Limburgers tot op twee punten van Antwerp naderen.

KRC Genk-KV Kortrijk 2-1

KRC Genk was met voorsprong de beste ploeg in de eerste helft en dat rendeerde ook. Gouden Schoen Paul Onuachu bracht de Limburgers op voorsprong. 1-0 was ook meteen de ruststand.

Genk gaf in het begin van de tweede helft een vrije trap weg, die Selemani wondermooi in de winkelhaak schilderde. De Limburgers kregen een kwartier voor affluiten een penalty en Onuachu kon die feilloos omzetten.

Beide teams probeerden nog te scoren, maar dat lukte niet. KRC Genk nadert dankzij deze overwinning weer tot op twee punten van leider Antwerp, terwijl KV Kortrijk met 10 op 33 net boven de degradatiezone blijft hangen.

Doelpuntenmakers:

37’ Onuachu 1-0, 58’ Selemani 1-1, 79’ Onuachu 2-1 (pen)

Poll: Zal KRC Genk herfstkampioen worden?