Kampioen Club moet zich nu wel degelijk grote zorgen maken: "Het is gebeurd”

Kampioen Club moet zich nu wel degelijk grote zorgen maken:
Dinsdag 11 oktober 2022 - 08:00   I   door Redactie

Club Brugge mag in Europa dan hoge toppen scheren, dat wil niet zeggen dat alles perfect loopt.

Al zeker niet in de Jupiler Pro League, waar het opvalt dat blauw-zwart behoorlijk wat punten morst. Waardoor de achterstand op Antwerp (30 punten) en KRC Genk (28 punten) ondertussen al is opgelopen tot respectievelijk 8 en 6 punten.

En dat is volgens Het Nieuwsblad enorm slecht nieuws. De krant ploos immers de statistieken uit en blijkt dat sinds de invoering van de play-offs in het seizoen 2009-2010 minstens 28 punten na 11 speeldagen altijd de juiste weg was om de titel te pakken.

"Club Brugge moet zich statistisch wel degelijk zorgen maken", klinkt het. "Nu pronken Antwerp met 30 punten en RC Genk met 28 punten met veel voorsprong bovenaan de rangschikking. Alleen een zware inzinking lijkt hen nog van die plaatsen weg te houden."

Gemiddelden

Zelfs de halvering van de punten in de play-offs en de titelstrijd die dan zogezegd opnieuw begint, is geen strohalm voor blauw-zwart. "In een Champions' Play-offs met slechts vier teams en maximaal 18 punten te verdienen én met deze gemiddelden zijn zowel Antwerp als Genk op weg naar de titel."

Het Nieuwsblad eindigt dan ook met een keiharde conclusie voor de Bruggelingen: "Omdat ze het alle twee zo goed doen, is alleen nog niet duidelijk wie van de twee het gaat worden." Het is met andere woorden gebeurd. Dat zullen ze in Brugge niet graag horen.

Poll: Denk jij dat Antwerp of KRC Genk kampioen zal worden?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024