Zware kritiek op Belgische topclub: “Een échte topcoach zou dat geweten hebben"

Zware kritiek op Belgische topclub: “Een échte topcoach zou dat geweten hebben
Dinsdag 11 oktober 2022 - 19:00   I   door Redactie

Elf speeldagen ver zijn we ondertussen in de Jupiler Pro League, dat is een derde van de reguliere competitie.

En dan blijkt dat de ambities die voor het seizoen uitgesproken zijn voor sommige clubs uitgedraaid zijn op een heuse nachtmerrie. Om Anderlecht niet te noemen, waar Felice Mazzu orakelde dat paars-wit zou meestrijden voor de titel. Niet dus. De zege op Malinwa zou zelfs zijn job gered hebben.

"Gered door een 18-jarige", schrijft ook François Colin in De Witte Duivel. "Opluchting troef bij Mazzu, die zich zijn overstap anders had voorgesteld. Alweer blijkt echter dat de inbreng van een coach beperkt is en dat Mazzu geen wonderman is. Zoals sommigen dachten na zijn doortocht bij Union."

En stelt Colin: "Het samenstellen van een spelersgroep lijkt belangrijker dan het werk van een trainer. Je zou zelfs kunnen beweren dat een echte topcoach zou geweten hebben dat er bij Union nog steeds meer kwaliteit schuilt dan bij Anderlecht." 

Talent

Dat is een serieuze steek naar Felice Mazzu zelf, maar ook zware kritiek op Anderlecht als club. "Talent is nog geen kwaliteit, het moet dat nog worden. Dát wordt bij paars-wit wel eens vergeten", besluit Colin. Benieuwd of ze die voetbalwijsheid in Brussel zullen oppikken.

Poll: Vind je dat Mazzu Anderlecht verkeerd heeft ingeschat?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024