'Eddy Demarez gaat in therapie en geeft commentaar bij wedstrijden Rode Duivels'

'Eddy Demarez gaat in therapie en geeft commentaar bij wedstrijden Rode Duivels'
Donderdag 20 oktober 2022 - 16:00   I   door Redactie

Het mag dan al een tijdje geleden zijn, Eddy Demarez blijft een onderwerp binnen de journalistenwereld. En dat zal wellicht nog zo blijven tot na het WK.

Vanaf eind november is het voor de Vlaamse voetballiefhebber afstemmen op de VRT waar een maand lang Karl Vannieuwkerke, Imke Courtois en Maarten Vangramberen plus een horde analisten het WK voetbal in Qatar gaan presenteren.

In Het Laatste Nieuws besteedt Jan Segers in zijn column evenwel aandacht aan iets dat daardoor ondergesneeuwd raakte. Namelijk dat Eddy Demarez commentaar gaat geven, voor hem het grootste en meest heuglijke nieuws.

De sportjournalistt kwam in een groot schandaal terecht na ongepaste uitspraken over de Belgische basketbalvrouwen, werd even op non-actief gezet, maar is nu opnieuw aan de slag als sportanker en dus straks ook commentator.

Schuldbekentenis

Segers was onder de indruk van de schuldbekentenis van Demarez, maar ging niet akkoord met diens ene zin 'Ik was toen geen slechte mens en ik ben nu niet plots een goede mens'.

"Toch wel, Eddy, dat ben je wel. Laat je niets aanpraten", aldus Segers. "Je bent een goed mens. Ontken het maar niet." Waarna de HLN-journalist Demarez in zijn column de drie matchen van de Rode Duivels van commentaar laat voorzien.

"Niet voor de kijker, maar voor zichzelf", grapt Segers. En voorts: 'Als laatste stap in je therapie', hebben de vier voltijdse equivalenten van de VRT hem gezegd. 'Laat je gaan, Eddy. Hou je niet in. Het gaat om mannen. Dan mag je alles zeggen'.

Tessa Wullaert

Waarna Segers zijn scenario chronoligisch ontrolt. Demarez tijdens België-Canada, 23 november: 'Ja, Eden, draai nog maar eens om uw eigen as. Pirouette! Drie keer. Vier keer. Gij zijt geen voetballer meer. Loena Hendrickx op noppen, da zijt gij.' En daarna ook nog België-Marokko, 27 november.

'Romelu, man, hoe kunt ge da nu missen? Breng er Tessa Wullaert in, Roberto.' Tot slot België-Kroatië, 1 december. 'Wa staat ge daar te gesticuleren, Roberto? We hebben een coach nodig, verdomme. Geen doventolk.' Besluiten doet Segers met: "Leve Eddy Demarez!"

Poll: Vind je dit een goede column?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024