OFFICIEEL: AS Monaco en Philippe Clement komen opnieuw versterking halen in Brugge

OFFICIEEL: AS Monaco en Philippe Clement komen opnieuw versterking halen in Brugge
Maandag 05 december 2022 - 17:15   I   door Redactie

Ongeveer een jaar geleden kwam AS Monaco Philippe Clement wegplukken bij Club Brugge. De Belgische trainer wordt genoemd als een mogelijke opvolger voor Roberto Martinez.

AS Monaco maakte zopas bekend dat ze opnieuw een sterke man bij een Belgische club zijn komen weghalen. Ze hebben dezelfde eigenaar als Cercle Brugge. Daar hebben ze gebruik van gemaakt door CEO Ben Lambrecht weg te plukken bij de Vereniging.

AS Monaco bracht dat nieuws zelf naar buiten: “Lambrecht werkte in zijn periode bij Cercle Brugge nauw samen met het management van AS Monaco. Hij hielp ook mee aan een algemene strategie om de bestaande structuur tussen Monaco en Cercle te versterken.”

Lambrecht was eerder al eens aan de slag in Frankrijk. Niet bij een voetbalclub, maar wel bij Coca-Cola. Daar bekleedde hij een hoop marketing- en salesfuncties. Bij AS Monaco gaat hij nu aan de slag als general manager.

Champions League

Het grote doel van AS Monaco is dit seizoen om zich te kwalificeren voor de Champions League. De kampioen en vicekampioen plaatsen zich rechtstreeks. De derde in het klassement moet nog een voorronde spelen.

Klassement:

1. PSG 41
2. Lens 36
3. Rennes 31
4. Marseille 30
5. Lorient 28
6. AS Monaco 27
7. Lille 26

Poll: Zal AS Monaco zich kwalificeren voor de Champions League?

TAGS  I  AS Monaco  I  Cercle Brugge  I  Club Brugge

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023