‘Bizarre opdracht van Brian Riemer voor Jan Vertonghen tijdens match plots onthuld’

‘Bizarre opdracht van Brian Riemer voor Jan Vertonghen tijdens match plots onthuld’
Vrijdag 23 december 2022 - 08:30   I   door Redactie

Anderlecht verloor woensdag in de Beker van België na verlengingen van KRC Genk. Paars-wit kwam een pak beter voor de dag dan voor de WK-break, maar koopt niets met de nederlaag.

Het was Paintsil die in het begin van de eerste verlenging het enige doelpunt van de match wist te scoren. In de tweede verlenging zagen we Vertonghen plots met een papiertje over het veld lopen.

De camera zoemde in op het papier, maar veel konden we niet lezen. Twee dagen na de bekermatch onthult Het Nieuwsblad welke boodschap Brian Riemer aan Jan Verthongen wilde meedelen.

“Wij verzamelden de gescheurde snippers en reconstrueerden het papier. Wat blijkt? Anderlecht wilde tien minuten voor tijd in een 1-3-2-4-systeem gaan voetballen: met één verdediger dus en vier spitsen”, aldus de krant.

Lachje

“Vandaar het lachje bij Vertonghen. Het mocht niet baten, want Genk hield zijn 1-0 voorsprong vast”, gaat Het Nieuwsblad verder. “De verdediger verscheurde het papier om de tegenstander niet wijzer te maken, leek het aan een steward te geven, maar bedacht zich alsnog.”

Poll: Heeft Anderlecht de juiste keuze gemaakt met Riemer aan te stellen?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024