OFFICIEEL: Antwerp begrijpt er echt niets van en betreurt disciplinaire sanctie

OFFICIEEL: Antwerp begrijpt er echt niets van en betreurt disciplinaire sanctie
Vrijdag 10 februari 2023 - 08:30   I   door Redactie

Op sportief vlak kan Antwerp dit seizoen de zware ambities grotendeels waarmaken, maar het is niet allemaal hosanna op de Bosuil.

Want de club kreeg na de incidenten met pyrotechnisch materiaal en vuurwerk tijdens de thuismatch tegen Anderlecht (6 november 2022) daarvoor van het Disciplinair Comité van de voetbalbond een straf opgelegd.

"Tijdens onze eerstvolgende thuiswedstrijd, op zaterdag 18 februari tegen Eupen, zal een deel van de Bosuil niet toegankelijk zijn voor de fans", laat de club weten in een officiële mededeling op de website. Maar dat heeft nu wel grotere gevolgen.

De opgelegde straf heeft betrekking op de vakken 413 t/m 416, maar heeft als concreet gevolg wel dat omwille van organisatorische en veiligheidsredenen ook andere vakken gesloten moeten worden. Concreet moet de staantribune van Tribune 4 dus verplicht volledig sluiten.

Collectief

Antwerp heeft wel bedenkingen bij die straf. "De club heeft de voorbije jaren veel geïnvesteerd in het kunnen identificeren van de juiste personen. We gaan dat blijven doen en verder uitbreiden", klinkt het verder in de mededeling.

"We betreuren dan ook ten zeerste het feit dat collectieve straffen worden uitgesproken. Dat straft vele onschuldige supporters en biedt geen enkele oplossing in zake een betere identificatie en het voorkomen van incidenten in de toekomst."

Poll: Wat vind jij de beste manier om supporters te straffen?

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Eupen

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024