Deze Brugse publiekslieveling weigert match Benfica: "Als stuk vuil weggeworpen"

Deze Brugse publiekslieveling weigert match Benfica:
Dinsdag 14 februari 2023 - 12:30   I   door Redactie

Bij Club Brugge is er in de voorbije weken heel wat veranderd. En waar gehakt wordt vallen spaanders.

Dat weet Paul Okon als geen ander. De gewezen Gouden Schoen en absolute publiekslieveling ging bij de start van het seizoen op vraag van Carl Hoefkens mee aan de slag bij de landskampioen als assistent, maar werd mee ontslagen met zijn baas.

"Ik voel me gezegend dat ik de kans gekregen heb", aldus de Australiër in HUMO. "Maar het trainersvak is bijzonder. Het éét je op: je leeft van dag tot dag, zonder garanties, tot je als een stuk vuil wordt weggeworpen. Een contract stelt niets voor."

Om maar te zeggen dat het Okon zwaar valt. "Het enige wat telt, is het resultaat in het weekend. Dat alleen bepaalt hoe er naar jou en je werk wordt gekeken. Met Kerstmis hebben de mensen boven in de bestuurskamer beslist dat ze een andere richting wilden inslaan."

Vertrekken

"Dus moesten er mensen vertrekken. Soms is dat alleen de hoofdcoach, nu kreeg ook een deel van de staf de bons." Het gevolg is dat hij zelfs weigert om woensdag naar de Champions League-match tegen Benfica te gaan. "Ik vermoed dat ik iets te doen zal hebben", besluit hij pijnlijk.

Poll: Snap je Okon?

TAGS  I  Club Brugge  I  Benfica

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024