FIFA shockeert met aanstelling van omstreden sexy Victoria's Secret model

FIFA shockeert met aanstelling van omstreden sexy Victoria's Secret model
Donderdag 02 maart 2023 - 20:00   I   door Redactie

De FIFA is nooit om een stunt verlegen, maar deze keer heeft de wereldvoetbalbond toch zeer kwaad bloed gezet.

Want dat Adriana Lima aangesteld is als ambassadrice voor het WK vrouwen dat in juli in Australië en Nieuw-Zeeland doorgaat, is een keuze die door heel weinigen gesnapt wordt. Niet verwonderlijk ook als je weet dat de omstreden FIFA-voorzitter Gianni Infantino erachter zit.

Lima, een gewezen model voor onder meer het lingeriemerk Victoria’s Secret, is al even omstreden. De Braziliaanse schone verklaarde ooit dat ze abortus 'een misdaad' vindt en dat ze 12 uur voor een modeshow geen vocht meer innam om zich zo uit te drogen en nog slanker te wordden.

"Een meisje dat voetbalt wordt geadoreerd om wat ze kan, niet om hoe ze eruitziet. Waardoor ze op meer gelijke voet wordt geplaatst met haar mannelijke collega’s. Die boodschap zou nog luider moeten klinken in een WK-jaar. Hoe een supermodel in dit alles past, is me echt een raadsel.”

Grote publiek

Die kritische uitspraken komen van Moya Dodd, ex-lid van de FIFA en gewezen kapitein van de Australische ploeg. En zij staat niet alleen. “Hoe zal deze ambassadrice overkomen bij het grote publiek en de steeds groeiende groep van meisjes en vrouwen die het willen maken als voetbalster?"

Ook Women Sport Australia snapt er niets van. “Cristiano Ronaldo is de posterboy voor het WK bij de mannen, dus waarom kiezen ze bij de vrouwen voor een model? Terwijl er speelsters als Megan Rapinoe of Sam Kerr gekozen konden worden. Dit type van rolmodel is echt onnodig.”

Poll: Vind je de kritiek terecht?

TAGS  I  FIFA  I  WK

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024