‘Déze Belgische topclub gaat in beroep en vreest nu zwaar voor puntenverlies’

‘Déze Belgische topclub gaat in beroep en vreest nu zwaar voor puntenverlies’
Donderdag 06 april 2023 - 17:00   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League moeten er nog drie speeldagen afgewerkt worden. Zowel de strijd om de titel, als die om de play-offs én de degradatie blijft bijzonder spannend. Dat geldt weliswaar ook voor de lagere divisies.

In de Challenger Pro League bijvoorbeeld, waar Virton momenteel allerlaatste staat in de degradatie play-offs. Ze hadden onlangs klacht ingediend omdat de beloftenploegen van Standard en KRC Genk — die net boven Virton staan in het klassement — niet speelgerechtigde spelers opgesteld hadden.

Het onderlinge duel tussen de jongerenploegen eindigde op een gelijkspel, maar Virton wil dus dat het ze het punt beiden weer moeten inleveren. Volgens de Disciplinaire Raad gingen Jong Genk en SL16 wel degelijk in de fout, maar de Limburgers leggen zich niet zomaar neer bij dat besluit.

Het Belang van Limburg meldt namelijk dat ze hebben beslist om naar het BAS stappen. Het is nu afwachten of het BAS de mening van de Disciplinaire raad deelt. Enkel de laatste in de eindstand zakt trouwens uit de Challenger Pro League. Hieronder kan je de stand in de degradatie play-offs bekijken.

Klassement:

1. Lommel - 39
2. Deinze - 37
3. Dender - 29
4. Jong Genk - 25
5. SL16 - 24
6. Virton - 21

Poll: Vind jij dat Jong Genk en SL 16 het punt terug moeten inleveren?

TAGS  I  Virton  I  Jong Genk  I  SL16

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024