Limburgse Rode Duivel solliciteert bij déze Belgische topclub: “Deze zomer!”

Limburgse Rode Duivel solliciteert bij déze Belgische topclub: “Deze zomer!”
Woensdag 12 april 2023 - 09:00   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn een aantal weken geleden bijzonder goed begonnen aan hun periode onder Domenico Tedesco. De nieuwe bondscoach maakte indruk met de zeges tegen Zweden en Duitsland.

Voor die matchen was er heel wat te doen over de selectie van Tedesco. Vanuit de Jupiler Pro League werden enkel Debast en Vertonghen opgeroepen. Waar het onder Martinez nog interessant leek om minuten te maken in de JPL met het oog op de Duivels, lijkt onder Tedesco dus het tegenovergestelde waar.

Het moet natuurlijk ook gezegd worden dat mannen als Mignolet en Alderweireld afgehaakt hebben. Voor die laatste staat er een opvallende speler in de wachtrij bij de Duivels om zijn kans te grijpen: Zinho Vanheusden. Bij Het Laatste Nieuws onthult Vanheusden dat hij onlangs een telefoontje kreeg van Tedesco.

“Dat deed me deugd en het geeft met vertrouwen dat hij me nog niet vergeten is. Ik heb sléchts één oefeninterland met de nationale ploeg gespeeld, maar dat was slechts een voorproefje. In mijn ogen is mijn carrière nog niet echt begonnen!”, onthult de verdediger. Hij lag in zijn prille carrère al bijzonder vaak in de lappenmand.

Pro League

Momenteel speelt de Limburger (geboren in Hasselt) bij het Nederlandse AZ. In België is hij vooral gekend voor zijn tijd bij Standard, waar hij meer dan honderd matchen speelde. De Luikenaars trokken afgelopen winter trouwens aan zijn mouw. Deze zomer is een terugkeer zeker niet uitgesloten.

Vanheusden wordt momenteel door Inter — waar zijn contract medio juni 2026 afloopt — uitgeleend aan AZ: “Maar Standard is mijn club, ja. Die optie zal ik altijd overwegen. Als beide partijen er beter uitkomen, is het deze zomer mogelijk. Die liefde zal altijd blijven bestaan!”

Poll: Zal Vanheusden ooit een tweede cap bij de Duivels verzamelen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Inter  I  AZ  I  Standard

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024