‘Énorme domper voor Union doet Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe opkijken’

‘Énorme domper voor Union doet Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe opkijken’
Zaterdag 08 juli 2023 - 13:00   I   door Redactie

Union is zonder twijfel dé absolute sensatie van de afgelopen Jupiler Pro League-seizoenen. De - meestal - charmante Brusselse club veroverde de voorbije jaren heel wat harten in het binnen- en buitenland.

Union dankte zijn successen onder meer aan hun sterke scoutingcel, maar natuurlijk ook aan de investeringen van aandeelhouder Tony Bloom. Bloom is meerderheidsaandeelhouder van het Engelse Brighton, dat vaak spelers verhuurt aan Union. Kaoru Mitoma en Simon Adingra zijn daar twee goede voorbeelden van.

Voor de relatie met de Engelse subtopper kreeg Union in het verleden al kritiek van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, die hen onder meer het ‘Brighton van België’ noemde. Maar dat zal hij volgend seizoen niet kunnen zeggen. Bloom is sinds vrijdag niet langer meerderheidaandeelhouder bij Union, maar wél nog steeds een aandeelhouder. 

Dat Union en Brighton beiden in de Europa League uitkomen én eenzelfde aandeelhouder hebben, heeft volgens Het Nieuwsblad zware sportieve gevolgen voor de Brusselaars. Ze mogen tot september 2024 namelijk geen onderlinge transfers en uitleenbeurten meer realiseren. Een zware domper voor Union.

Poll: Zal Union volgend seizoen weer meestrijden voor de titel?

TAGS  I  Club Brugge  I  Union

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024