Noa Lang na transfer naar PSV afgemaakt: "Irritant mannetje, echt een eikeltje"

Noa Lang na transfer naar PSV afgemaakt:
Dinsdag 11 juli 2023 - 22:00   I   door Redactie

Eén van de verrassingen van déze transferzomer was de overgang van Noa Lang van Club Brugge naar PSV.

Zeker in Nederland hadden ze dat niet zien aankomen. En staat ook niet iedereen te springen voor de terugkeer van de flankaanvaller die best wel een grote mond heeft. In de Nederlandse talkshow De Oranjezomer werd Lang daarom al eens afgemaakt.

Maar analist Johan Derksen deed daar nu nog eens een schepje bovenop. "Vijftien miljoen euro is niet duur als je kijkt naar zijn voetbalkwaliteiten, maar je haalt wel een soort borderlinertje binnen", aldus de gewezen hoofdredacteur van 'Voetbal International'.

"Ik heb hem bij Ajax, FC Twente en Club Brugge gevolgd en hij was overal een vervelend, irritant ventje. Hij hing al de vedette uit toen hij nog heel goed moest luisteren naar de ervaren spelers. Lastig jochie, vervelend reageren tegen medespelers, tegenstanders en scheidsrechters. Echt een eikeltje."

Heropgevoed

Al denkt Derksen dat de nieuwe trainer Peter Bosz hem wel in de hand zal kunnen houden. "Bosz is een uitstekende coach, een verstandige man die niet schreeuwt tegen die mensen en gesprekken voert. Die zou best weleens een vaderlijke invloed op hem kunnen hebben."

Derksen besluit: "In dat kader kan Lang wel opgevoed worden, maar die jongen moet echt heropgevoed worden. Zoals hij zich tot dusver heeft gedragen, kun je als PSV niet hebben. En dat moet je als club ook niet willen, iemand die zich zo gedraagt."

Poll: Vind je dat Derksen gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  PSV  I  Oranje

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024