De Condé verbaast RC Genk-fans over nieuwe investeerders: “Zijn er nú klaar voor”

De Condé verbaast RC Genk-fans over nieuwe investeerders: “Zijn er nú klaar voor”
Woensdag 09 augustus 2023 - 11:30   I   door Redactie

Het is één van de stokpaardjes van Dimitri De Condé: KRC Genk is een vzw. Ze zijn bijzonder trots op het feit dat ze een zelfbedruipende club zijn met een gezond beleid, al is dat niet altijd even makkelijk.

Bij HUMO had de technisch directeur het over de moeilijkheden die dat met zich meebrengt: “We moeten onze eigenheid bewaren. Dat is, zonder grote geldschieter, geen makkelijke evenwichtsoefening. Op Europees niveau wordt aangedrongen op een gezond beleid… ”

“Terwijl in België oogluikend wordt toegestaan dat investeerders geld blijven toesteken, onder het mom dat het ons voetbal helpt te overleven”, verklaart de De Condé. “Onze manier verdient respect, dat moeten we blijven benadrukken. Hier zal niet van de ene dag op de andere een Amerikaan de plak komen zwaaien.”

Verrassend genoeg sluit hij nieuwe (Amerikaanse) investeerders bij de vicekampioen toch niet helemaal uit: “Op dit moment zet ik de deur er niet voor open, nee. Maar het wordt er niet makkelijker op: de concurrentie wordt kapitaalkrachtiger, de lonen blijven stijgen… ”

Prijzen

“Straks zijn wij nog de enige club die het met eigen middelen probeert te rooien!”, sluit hij af. “We mogen er trots op zijn dat we een opleidingsclub zijn, maar spelers moeten naar Genk willen komen om prijzen te winnen. Zelf moeten we dat ook durven uit te spreken. Volgens mij zijn we er nu klaar voor.”

Poll: Moet KRC Genk op zoek gaan naar een kapitaalkrachtige investeerder?

TAGS  I  KRC Genk

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024