'Liverpool schrikt erg, Jürgen Klopp mogelijk meteen bondscoach'

'Liverpool schrikt erg, Jürgen Klopp mogelijk meteen bondscoach'
Zondag 10 september 2023 - 20:00   I   door Redactie

De Duitse nationale ploeg overweegt Jürgen Klopp, de huidige manager van Liverpool, aan te stellen als opvolger van Hansi Flick, die pas werd ontslagen na een reeks teleurstellende resultaten, waaronder een 1-4-nederlaag tegen Japan.

Ondanks Flick's eerdere steun van de Duitse voetbalbond, heeft zijn recente nederlaag geleid tot zijn ontslag, en Duitsland zoekt nu naar een nieuwe bondscoach in aanloop naar het EK 2024.

Klopp wordt gezien als een droomkandidaat voor de functie, en hoewel hij eerder verklaarde niet beschikbaar te zijn vanwege zijn verplichtingen bij Liverpool, zou Duitsland overwegen hem een aanbieding te doen die hem in staat zou stellen zowel bij Liverpool als bij het nationale team actief te blijven. Dat meldt een insider.

Hoewel het ongebruikelijk is voor managers om gelijktijdig club- en nationale teamfuncties te bekleden, is het wel al eerder gebeurd. Ter illustratie diende Sir Alex Ferguson korte tijd als coach van het Schotse nationale team terwijl hij bij Aberdeen was, en de Turkse coach Fatih Terim bekleedde op meerdere momenten zowel de positie van bondscoach als clubcoach. Of Klopp deze unieke uitdaging zou aangaan, blijft echter afwachten.

Poll: Zou Klopp de ideale bondscoach zijn voor Duitsland?

TAGS  I  Duitsland  I  Liverpool

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024