Antwerp kijkt met grote ogen: Vertrek Overmars leidt tot gigantische chaos

Antwerp kijkt met grote ogen: Vertrek Overmars leidt tot gigantische chaos
Donderdag 21 september 2023 - 18:00   I   door Redactie

Ajax mist Marc Overmars duidelijk om verschillende redenen. Overmars, die eerder technisch directeur was bij Ajax en nu bij Antwerp werkt, stond bekend als een harde onderhandelaar en financieel verstandig beleid. Zijn vertrek heeft geleid tot een financiële chaos bij Ajax.

Sinds het vertrek van Overmars heeft de nieuwe technisch directeur, Sven Mislintat, controversiële beslissingen genomen, zoals het betalen van hoge transferbedragen voor spelers die nog niet hun waarde hebben bewezen. Bovendien kwam Mislintat in opspraak vanwege zijn zakelijke relatie met de makelaar van een speler die naar Ajax werd gehaald, wat de geloofwaardigheid van de club aantastte.

Het gebrek aan financiële discipline en het onvermogen om spelers te verkopen volgens het oorspronkelijke plan hebben geleid tot een hoge salarislast en financiële druk bij Ajax. Dit heeft bijgedragen aan de huidige crisis waarin de club zich bevindt, met tegenvallende resultaten in de Eredivisie en de Europa League.

Antwerp kreeg aanvankelijk nog kritiek omdat het Overmars binnenhaalde na zijn ontslag bij Ajax na het uitlekken van de dickpicks. Bij Antwerp zorgt hij nu ook voor successen, maar bij de Great Old zullen ze ook nooit gedacht hebben dat Ajax zo in elkaar zou stuiken na het vertrek van hun sportief directeur.

TAGS  I  Ajax  I  Antwerp

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024