Na al de heisa die er geweest is: Pro League grijpt in na Standard-Club Brugge

Na al de heisa die er geweest is: Pro League grijpt in na Standard-Club Brugge
Maandag 09 oktober 2023 - 19:00   I   door Redactie

De discussie over buitenspellijnen en technologie in het Belgische voetbal laait opnieuw op. Na een omstreden doelpunt in Standard-Club Brugge, waarbij buitenspel in twijfel werd getrokken, wordt nu gesproken over het upgraden van de huidige buitenspellijntechnologie.

Het scheidsrechtersdepartement heeft een voorstel voor een upgrade van ongeveer 30.000 euro op tafel gelegd, maar de Pro League heeft nog geen definitieve beslissing genomen, mogelijk vanwege een naderend einde van het contract met DeltaCast, de leverancier van de software voor de buitenspellijntechnologie.

De Pro League streeft echter naar innovatie en nauwkeurigere beslissingen. Gesprekken tussen de Pro League en het Referee Department zijn gaande om de technologie te verbeteren. Een snellere en nauwkeurigere buitenspellijntechnologie wordt verwacht voor het volgende seizoen.

Ook wordt de haalbaarheid van doellijntechnologie onderzocht. Er wordt een kosten-batenanalyse gemaakt, en er wordt gewerkt aan vernieuwingen in het mediacontract. Het doel is om de scheidsrechterlijke beslissingen zo accuraat mogelijk te maken en eventuele discussies constructief te voeren.

Poll: Had de eerste goal in Standard-Club moeten afgekeurd worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024