Populaire Club-speler heeft het mentaal moeilijk in Brugge: “Ik mis die dingen”

Populaire Club-speler heeft het mentaal moeilijk in Brugge: “Ik mis die dingen”
Woensdag 25 oktober 2023 - 15:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge zijn ze zich volop aan het voorbereiden op de confrontatie met het Zwitserse Lugano in de Conference League.

Eén van de grote vragen is wie Ronny Deila zal opstellen als spits. Hij moet kiezen tussen Igor Thiago en Ferran Jutgla. Die laatste heeft dit seizoen - onder meer door een blessure - nog niet echt kunnen schitteren, maar deed dat vorig seizoen wel.

In de zomer van 2022 maakte Jutgla de overstap van FC Barcelona naar blauw-zwart. Bij Catalunya Radio gaf hij onlangs aan dat hij FC Barcelona soms mist: “Maar ik moest een beslissing nemen en dat heb ik dan ook gedaan.”

“Natuurlijk dacht ik dat ik een geode vervanger voor Lewandowski had kunnen zijn, maar toen ik wegging wist ik dat er veel concurrentie was en ik wilde spelen”, verklaart de spits waar blauw-zwart vijf miljoen euro voor neertelde.

Heimwee

Toch is zijn heimwee niet het grootst naar FC Barcelona, maar wel naar zijn familie: “Natuurlijk mis je dingen als je weg bent. Ik heb soms een paar dagen vrij. Ik ga altijd terug naar mijn dorp om bij mijn familie en vrienden te zijn. Je hebt altijd de nostalgie om naar huis te gaan.”

Poll: Zal Jutgla ook volgend seizoen nog bij Club spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  FC Barcelona

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024