Tedesco met de handen in het haar: Duivelse sterkhouder heeft plots groot probleem

Tedesco met de handen in het haar: Duivelse sterkhouder heeft plots groot probleem
Woensdag 08 november 2023 - 18:00   I   door Redactie

De Rode Duivels werken volgende week een oefenmatch tegen Servië én de laatste EK-kwalificatiematch tegen Azerbeidzjan af.

Twee duels die normaliter gewonnen moeten worden, maar toch heeft bondscoach Domenico Tedesco een pak zorgen. Naast Courtois en De Bruyne ligt nu ook Vertonghen in de lappenmand. En daar houdt het niet bij op. Ook voor een andere belangrijke Duivel loopt het plots namelijk niet meer van een leien dakje.

Arthur Theate - die bij de nationale ploeg de vaste waarde is op de linksback-positie - is bij Stade Rennes zijn statuut als sterkhouder namelijk kwijtgespeeld. Theate bleef in de drie voorbije competitiematchen aan de bank gekluisterd en het lijkt er niet op dat hij meteen terug basisspeler zal worden.

Hij mist dus matchritme, waardoor Tedesco allicht naar een alternatief moet zoeken om hem te vervangen. Er is weliswaar geen sprake van een blessure bij Theate, dus mogelijk wil de bondscoah hem nog een kans geven. Zo niet, dan lijken De Cuyper en Deman de meest voor de hand liggende alternatieven.

Poll: Wie moet Tedesco als linksback opstellen tegen Servië?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Stade Rennes

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024