Dramatisch nieuws voor Rode Duivel André Onana

Dramatisch nieuws voor Rode Duivel André Onana
Vrijdag 17 november 2023 - 16:00   I   door Redactie

Everton FC en André Onana worden geconfronteerd met een aanzienlijke sportieve tegenslag. De club heeft een straf gekregen in de vorm van een aftrek van tien punten vanwege overtredingen op de Financial Fair Play-regels in het seizoen 2021/22.

Deze sanctie is het gevolg van een verlies van 124,5 miljoen pond, terwijl de regels slechts een tekort van 105 miljoen toestonden. Deze puntenaftrek is een enorme klap voor Everton, die onlangs een opmars had gemaakt in de Premier League, met een stijging naar de veertiende plaats. Door deze straf valt de club echter terug in de degradatiezone, naar de voorlaatste plaats in het klassement, waar ze nu slechts boven Burnley staan op basis van doelsaldo.

In reactie op de beslissing heeft Everton in een verklaring laten weten "geschokt en ontgoocheld" te zijn. Ze beschouwen de sanctie als "volledig buiten proportie en onrechtvaardig". De club, die momenteel in gesprek is met 777 Partners voor een overname, heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de beslissing. Dit beroep zou cruciaal kunnen zijn voor de toekomst van de club in de Premier League.

Tot overmaat van ramp moest Onana ook al verstek geven voor de wedstrijd van zondag tegen Azerbeidzjan. De Rode Duivel is geblesseerd.

Poll: Denk jij dat Everton en Onana zich nog zullen redden?

TAGS  I  Everton  I  André Onana

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024