‘Paars-wit doet concurrenten naar adem happen met stunttransfer’

‘Paars-wit doet concurrenten naar adem happen met stunttransfer’
Donderdag 14 december 2023 - 10:00   I   door Redactie

Bij RSC Anderlecht hebben Jesper Fredberg en co. afgelopen zomer laten zien dat ze goed weten hoe ze rechtstreekse versterkingen voor het A-team moeten aantrekken.

De komende mercatos willen ze in Brussel weliswaar ook graag inzetten op het aantrekken van jonge supertalenten. Eén daarvan is naar verluidt Stanis Idumbo Muzambo, een 18-jarige aanvallende middenvelder van Ajax. Muzambo wordt vergeleken met Charly Musonda en wordt door de trainer van de U17 van de Rode Duivels omschreven als een ‘uitzonderlijk talent’.

Peter Verbeke - het Head of Talent en Innovation - en Mikkel Hemmersam - de Academy Director - willen de jeugdwerking moderniseren en zijn dus van plan om stevig in te zetten op veelbelovende talenten uit het buitenland. Eerder wisten ze Keisuke Goto op deze manier al vast te leggen en nu moet dus ook Muzambo volgen, dat meldt onder meer Sacha Tavolieri.

Muzambo maakte vorig seizoen veel indruk bij de jeugdopleiding in Amsterdam door onder meer te schitteren in de UEFA Youth League, maar hij zou volgens Voetbal International geen toekomst meer zien bij Ajax. Hij kan komende zomer dus transfervrij aangetrokken worden en daar willen Verbeke en co. dus van profiteren, al krijgen ze wel de concurrentie van Muzambo zijn ex-club, AA Gent. Wordt vervolgd.

Poll: Gaat Anderlecht de juiste weg op met zijn jeugdopleiding?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax  I  AA Gent

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024