Thibaut Courtois rekent af met bondscoach Tedesco: "Dit is de échte waarheid!"

Thibaut Courtois rekent af met bondscoach Tedesco:
Dinsdag 19 december 2023 - 17:00   I   door Redactie

Thibaut Courtois heeft zijn hart bij Sporza gelucht over de controverses binnen het Belgische nationale team. In het interview deelde hij zijn gevoelens over het niet aanvoerder zijn tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk.

"Laat me duidelijk zijn, het gaat niet om de aanvoerdersband", verklaart Courtois. Hij benadrukte dat het probleem dieper ligt, met name in de waardering en communicatie van de kant van de bondscoach.

Courtois, die aangaf dat hij in Tubeke was vanaf maandag als enige van de drie kapiteins, voelde zich genegeerd door bondscoach Tedesco. "Hij sprak niet één keer met mij", zegt Courtois. Deze gebrekkige communicatie leidde tot een gevoel van onderwaardering, vooral rondom de viering van zijn 100ste cap bij de Rode Duivels.

De situatie escaleerde verder toen Tedesco besloot om Lukaku als aanvoerder te kiezen. Courtois beschrijft dit moment als het breken van het laatste beetje waardering van de bond en de trainer. "Toen knapte er iets bij mij. Het ging niet meer," onthulde hij.

De verklaringen van Tedesco over waarom Lukaku aanvoerder was, leken Courtois inconsistent en oneerlijk. "Elke keer was het anders", merkt hij op.

Courtois bekritiseert ook de openbare verklaringen van de coach. "Weinig trainers zijn echt eerlijk tegen de pers", zegt hij. Hij voelde dat de coach probeerde hem onder druk te zetten en te bedreigen, wat leidde tot een vertrouwensbreuk.

Tot slot, ondanks de geruchten, ontkende Courtois dat hij kritiek had op zijn teamgenoten van Leicester. "Ik heb nooit gezegd dat ze niet voldoen", verzekert hij.

Poll: Begrijp je Courtois nu beter?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Thibaut Courtois  I  Domenico Tedesco

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024