Gert Verheyen ziet dat het slecht gaat met Club-speler: “Hij verliest zichzelf”

Gert Verheyen ziet dat het slecht gaat met Club-speler: “Hij verliest zichzelf”
Donderdag 28 december 2023 - 19:00   I   door Redactie

Gert Verheyen heeft altijd wel iets te zeggen over het voetbal. Zo ook over Club Brugge, de ploeg waar hij het grootste deel van zijn carrière speelde.

Bij het Italiaanse Tuttosport liet hij zich uit over Tajon Buchanan, die binnenkort allicht bij Inter zal spelen: “Buchanan is een talent, met wat problemen… En een vreemd karakter, in ieder geval op het veld.” Het zijn volgens Verheyen ook de omstandigheden die ervoor gezorgd hebben dat de Canadees wat problemen heeft bij blauw-zwart.

“Toen hij bij Brugge aankwam, was hij de klassieke vleugelspeler, rechts of links, één-op-één, in staat om meer assists te geven. Door omstandigheden werd hij rechtsback. Voor mij is hij geen verdedigende speler en daarom kan hij die rol niet spelen”, verklaart de analist. “Hij kan daar spelen in een dominant team, waar hij niet veel hoeft te verdedigen.”

Hij denkt dan ook dat hij bij Inter niet op de rechtsback uitgespeeld zal worden: “Als we naar de statistieken kijken, zijn die niet erg briljant (in 20 optredens dit seizoen heeft hij drie doelpunten gemaakt en vier assists gegeven, red). Maar hij is een speler die opvalt, heel snel, dynamisch.” Om af te sluiten komt hij nog eens terug op het karakter van de flankspeler.

Karakter

Hij ziet bijvoorbeeld dat als het tegenzit, hij zich vaak niet kan beheersen: “Hij verliest zichzelf in zinloze ruzies met de scheidsrechters. Hij protesteert. Hij vecht met tegenstanders, wordt boos als hij te veel overtredingen krijgt. Het lijkt wel of hij niet meer van het spel kan genieten. Hij heeft te vaak een boos gezicht.” Hopelijk voor Buchanan kan een nieuwe ploeg daarbij helpen.

Poll: Vind je dat Verheyen gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  Inter

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024