‘Gouden Schoen, Talent van het Jaar én Coach van het Jaar nu al bekend’

‘Gouden Schoen, Talent van het Jaar én Coach van het Jaar nu al bekend’
Donderdag 18 januari 2024 - 09:00   I   door Redactie

Donderdag wordt de nieuwe Gouden Schoen uitgereikt. Er zijn een aantal spelers die kans maken op die prijs.

Maar Toby Alderweireld lijkt toch de grote favoriet te zijn. Dat ziet ook Patrick Goots bij De Gazet van Antwerpen: “Als Toby Alderweireld de Gouden Schoen niet krijgt, dan snap ik er niets meer van”! Wat een jaar heeft hij wel niet gedraaid, hij bereikte nooit de ondergrens!”

“Hij speelde altijd op niveau, met meerdere topprestaties. Hij nam Antwerp op sleeptouw, redde de meubelen in moeilijke momenten met spectaculaire tackles en zijn geweldige inzicht. Én hij maakte zijn medespelers beter, met in de eerste plaats Willian Pacho en Soumaïla Coulibaly, zijn collega’s centraal achterin”, klinkt Goots vol lof.

De analist meent ook al te weten wie de andere prijzen zal binnenrijven: “Ook over de Coach van het Jaar en Belofte van het Jaar bestaat geen discussie. Karel Geraerts en Alexander Blessin deden het goed met Union, maar pakten geen prijzen. Mark van Bommel heeft er drie in zijn kast staan: titel, beker én Supercup!”

Talent en doelman

Volgens Goots zullen Alderweireld en Van Bommel dus in de prijzen vallen, al stopt het daar niet. Hij verwacht namelijk dat Arthur Vermeeren het ‘Talent van het Jaar’ wordt: “Men moet niet met Malick Fofana of wie dan ook afkomen!” Drie prijzen voor Antwerp? Niet als het van Goots afhangt!

“Maar wat mij betreft gaat Antwerp met nog een prijs naar huis!” Ook voor de ‘Doelman van het Jaar’ moeten ze volgens Goots bij Antwerp zijn: “Butez was vorig seizoen uitermate stabiel en de koning van de clean sheets. Rol die rode loper maar uit. Het wordt een Antwerps onderonsje!”

Poll: Ben jij het eens met Goots?

TAGS  I  Antwerp

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024