Stijn Quintiens verlengt contract bij Geel: “Veel spelers zijn jaloers op deze club”

Stijn Quintiens verlengt contract bij Geel: “Veel spelers zijn jaloers op deze club”
Donderdag 25 januari 2024 - 14:00   I   door Redactie

Truienaar Stijn Quintiens (29) voelt zich thuis bij Verbroedering Geel en verlengde meteen zijn contract: “Veel spelers zijn jaloers op Geel.” Zondag (15u) tegen leider Termien zal hij voor de 18de keer in de basis staan.

Stijn Quintiens is een vaste waarde als linker flankverdediger bij Verbroedering Geel en voelt zich thuis in de Kempen. In zijn eerste seizoen bij De Zotten miste de naar Meerhout verhuisde leerkracht L.O. en personal coach nog maar één wedstrijd en dat door een blessure. Je mag hem gerust een zekerheid noemen, een pilaar waarop je een defensie kunt bouwen, iemand die altijd voorop in de strijd zal gaan. Dat was ook het clubbestuur niet ontgaan en ze boden hem vorige donderdag een contractverlenging aan.

Proficiat met jouw jaartje extra bij Verbroedering Geel. Waarom die keuze?

"We zijn bij Verbroedering Geel met ons gat in de boter gevallen. Veel bezoekende spelers zijn jaloers als ze op De Leunen komen spelen. De accommodatie is top. De grasmat is perfect. Sommige clubs in 1A hebben geen voetbalveld dat er zo goed bij ligt. Alleen hiervoor zou je als speler elke thuismatch moeten willen spelen. We worden ook in de watten gelegd door de clubmedewerkers en talloze vrijwilligers. Onze kledij wordt gewassen. Daarnaast heeft Geel veel supporters die meeleven met de club. Ook dat is uitzonderlijk voor deze reeks. We moeten beseffen dat we het hier goed hebben. Ik ben dus maar al te blij dat ik voor deze mooie club kon en mocht bijtekenen.”

Helpen deze condities om als groep beter te worden?

“Ja, daar ben ik zeker van. Het zijn soms maar kleine dingen, maar die helpen ook mee de sfeer binnen een ploeg te bepalen. We hebben een toffe spelersgroep. Het is een mix van Antwerpenaren en Limburgers. Iedereen komt met iedereen overeen, van kliekjes is geen sprake. In de kleedkamer wordt de ploeg gevormd. Ook na een match is er binnen de groep nog sfeer. Dat is ook belangrijk. We groeien naast het veld nog steeds als ploeg. We eten af en toe een keer samen. Het is goed dat we daar ook aandacht aan besteden. Hierdoor willen we ook op het terrein voor elkaar vechten. Dat leveren kleine procentjes extra op.”

Je tekende voor een tweede seizoen in Geel. Wat was jouw voetbalparcours voordien?

“Ik heb mijn jeugdopleiding bij STVV gehad. Ik speelde er tot en met de U19. In mijn tweede seizoen bij de U19 was ik ontgoocheld dat ik niet naar de beloften mocht doorschuiven en vanaf toen is mijn carrière bij de seniorenploegen begonnen. Ik heb drie jaar bij Zepperen gespeeld vooraleer ik de overstap naar Herk FC maakte. Na Herk kwam Tongeren waar ik het laatste seizoen in 2de nationale speelde vooraleer ik deze zomer naar Verbroedering Geel verhuisde. Volgend seizoen wordt mijn tweede jaar op De Leunen.”

Je bent een vaste waarde in de defensie?

“Dat kan je wel stellen (lacht). Ik miste nog maar één wedstrijd. Het was de laatste wedstrijd van 2023, thuis tegen Sint-Lenaerts. Ik moest geblesseerd aan de kant blijven. In de vorige wedstrijd tegen Witgoor Sport kreeg ik een trap met als resultaat vier draadjes in de knie.”

Waar liggen jouw kwaliteiten?

“Ik ben een harde, maar faire verdediger. Ik ben hard in de duels, zonder er over te gaan. Ik ben een speler die er altijd voor zal blijven gaan, ook als we in een mindere periode zitten. Ik probeer mee op te rukken wanneer het kan of moet. Ik ben geen leider die de ploeg met woorden toespreekt, maar ik hoop mijn steen bij te dragen door via mijn inzet de rest van de ploeg mee op sleeptouw te nemen en de verdediging mee te organiseren.”

Wat wil je dit seizoen nog met Geel bereiken?

“De top twee zal moeilijk worden, maar we zouden toch de eindronde moeten ambiëren. En dan kan alles. We hebben dit seizoen al een hobbelig parcours achter de rug. We waren goed gestart, kenden daarna een terugval en zijn opnieuw op de goede weg. Er volgen nu een aantal heel moeilijke wedstrijden zoals Termien en Zepperen-Brustem. We zullen het wedstrijd per wedstrijd moeten bekijken.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zondag bij Termien?

“Met Termien weet je dat er een heel goede ploeg bovenaan staat. Ze hebben in elke linie kwaliteit. Hun statistieken zeggen genoeg: 34 op 36 en de laatste wedstrijden gewonnen met 7-1 en 5-1. Dan weet je dat er een stevige ploeg op het veld staat, maar als iedereen met het mes tussen de tanden speelt, is er altijd iets mogelijk.”

Je komt bij Termien enkele oude bekenden tegen?

“Dat klopt. Ik heb met rechtsachter Stef Heeren nog samen een voetbalkamp gegeven. Stef zal ik op de flank wel tegenkomen. Met doelman Bram Valkeners heb ik nog bij Herk FC gevoetbald. Een toffe gast. We zijn toen nog samen met een aantal andere ploeggenoten op skivakantie geweest. We kennen elkaar dus wel. Wie weet kan ik het Bram zondag ook eens moeilijk maken (lacht).” (DJ)

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024