Geel staat voor enorme uitdaging dit weekend: “Spelen tegen toekomstige kampioen”

Geel staat voor enorme uitdaging dit weekend: “Spelen tegen toekomstige kampioen”
Vrijdag 26 januari 2024 - 18:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel maakt zondag (15u) de verplaatsing naar leider Eendracht Termien dat twaalf punten meer telt dan De Zotten, die op de vierde plaats prijken. Seppe Maesen (voet) en Amin Oilil (operatie) ontbreken.

Bij Verbroedering Geel zijn ze klaar voor de zware verplaatsing naar leider Eendracht Termien. “We hebben nog eens een redelijk normale trainingsweek gehad”, zegt trainer Tom Schipper. “Dat was een tijdje geleden met de sneeuw en de vriestemperaturen van de voorbije weken. Maandag speelde de regen en de dooi nog wat parten, maar dinsdag en donderdag hebben onze jongens goed kunnen trainen. We zouden klaar moeten zijn voor de verplaatsing naar Termien.”

Toekomstige kampioen Het wordt sowieso een zware dobber in Termien. De ploeg van trainer Dennis Hamers kan indrukwekkende statistieken voorleggen: 34 op 36 en 7-1 en 5-1 gewonnen in de laatste twee competitieduels tegen respectievelijk Diest en Beerschot B. “We spelen tegen de toekomstige kampioen”, maakt Geel-trainer Schipper zich geen illusies. “Ze zijn op alle gebied een geweldig seizoen aan het spelen. Ze hebben de voorbije jaren gebouwd om dit te bereiken. Het is een stabiele ploeg met jongens die er al langer spelen en 2de en 3de nationale gewoon zijn. Kortom, een heel goed geheel. We zullen zien na twee maanden en redelijk goede resultaten van onszelf of we onze voet naast Termien kunnen zetten.”

Tom Schipper kan niet over Seppe Maesen en Amin Oilil beschikken. “Seppe Maesen heeft tijdens de wedstrijd in Pelt een voetblessure opgelopen”, weet Schipper. “Amin Oilil is langer out. Hij ondergaat binnenkort een operatie, maar zou eind februari terug beschikbaar kunnen zijn. Voor de rest is iedereen fit. Sven Joosten en Jordi Kreydt, die tegen Pelt nog afwezig waren, zijn opnieuw beschikbaar.” (DJ)

De kern: Belkouch, Convents, D’Hondt, Haid El Assiri, Hoebregs, Joosten, Kayahan, Kreydt, Lauryssen, Ndiaye, Quintiens, Robin, Van Parys, Walen De Keyser, Wang, Wijns.

Poll: Wie zal winnen?

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024