Verbroedering Geel is maatje te klein voor leider Termien: “Te slap in duels en loopvermogen”

Verbroedering Geel is maatje te klein voor leider Termien: “Te slap in duels en loopvermogen”
Zondag 28 januari 2024 - 18:19   I   door Redactie

Verbroedering Geel ging met 3-0 de boot in bij een dominerende leider Eendracht Termien. “Verliezen tegen dit Termien is geen schande, maar we hadden toch meer weerwerk mogen bieden”, zucht een ontgoochelde doelman Oussayd Belkouch.

“Verliezen tegen deze leider is geen schande”, zei trainer Tom Schipper. “Maar… we hadden we meer weerwerk mogen bieden.” Al na drie minuten tikte Toon Opdekamp de 1-0 voor Termien binnen. “De intentie om er vol voor te gaan, was er vooraf”, zei doelman Oussayd Belkouch. “We moesten stevig starten en zeker de eerste tien minuten geen doelpunt pakken, maar na drie minuten staan we al achter. Dan weet je dat het een heel andere wedstrijd wordt.”

Geen strafschop

Geel reageerde via Convents en Quintiens, maar de kopbal van de naar Meerhout verhuisde Truieneer kon doelman Valkeners niet verontrusten. Even later kon Termien vanop de stip 2-0 maken na een fout van Belkouch op Stefani. “Ik kwam net te laat uit, maar ik raak de speler niet”, zuchtte Belkouch. “Toch legde de ref de bal op de stip. Achteraf zegt-ie dat hij niet zeker was of ik de speler raakte, maar toen was het euvel al geschied.” Carvalho, ex-Geel, trapte de penalty binnen.

Dekkingsfouten

Na rust moesten De Zotten op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die hoop werd na twee minuten al de kop ingedrukt. Een gekraakt schot van Carvalho belandde voor de voeten van Andy Dauwe, die de 3-0 in het Geelse doel verwerkte. Wedstrijd gespeeld. “De snelle tegengoals hebben niets met het gebrek aan concentratie te maken”, verzekerde trainer Tom Schipper. “Het waren gewoon dekkingsfouten, die niet mochten gebeuren.”

Schipper bracht op het uur nog extra loopvermogen in het team, maar ook de ingevallen D’Hondt, Kreydt en Kayahan konden het tij niet meer keren. Termien begeleidde de wedstrijd gecontroleerd naar het einde. Het bleef 3-0 in een wedstrijd waar Eendracht Termien vanaf het begin het heft in handen nam en de controle op geen enkel moment verloor.

Weerwerk

“Hier moesten we de punten niet komen halen, maar we hadden meer weerwerk moeten bieden”, besloot Schipper. “Het zal tegen andere ploegen moeten gebeuren, maar we zullen elke week top moeten zijn. We zijn geen ploeg voor top-2. Dat is vandaag duidelijk gebleken. Dat gaat de groep moeten beseffen.” Door de overwinning van Pelt tegen Zepperen-Brustem zakt Geel naar de vijfde plaats. Volgende zaterdag (20u) komen de beloften van Beerschot op bezoek in De Leunen. (DJ)

EENDRACHT TERMIEN: Valkeners – Heeren, Janssen, Baerts, Ospitalieri – Degeling, Piras, Opdekamp – Carvalho, Stefani, Dauwe.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch –Wijns, Hoebregs, Ndiaye – Robin, Wang, Quintiens – Convents, Walen De Keyser, Haid El Assiri.

VERVANGINGEN: 58’ Van Parys en Walen De Keyser door D’Hondt en Kreydt, 66’ Haid El Assiri door Kayahan, 71’ Piras door Jeunen, 79’ Dauwe door Yakupçebioglu, 86' Opdekamp en Carvalho door Vanoppen en Oizaz.

DOELPUNTEN: 3’ Opdekamp 1-0, 18’ Carvalho 2-0 (strafschop), 47’ Dauwe 3-0.

STRAFSCHOP: 18’ Carvalho (omgezet).

GELE KAARTEN: 83’ D’Hondt (fout op Jeunen).

SCHEIDSRECHTER: Altan Cayir.

TOESCHOUWERS: 450.

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024