Plannen voor uitbouw Geelse Leunenstadion: “Meer beleving creëren in en rond het stadion”

Plannen voor uitbouw Geelse Leunenstadion: “Meer beleving creëren in en rond het stadion”
Woensdag 31 januari 2024 - 14:00   I   door Redactie

Voetbalclub Verbroedering Geel, de stad Geel en investeerdersgroep Leunen Invest willen samen het Leunenstadion verder ontwikkelen. Woensdag 7 februari wordt de start- en procesnota van het project uitgelegd op een infomarkt in het stadion.

Voetbalclub Verbroedering Geel speelt momenteel in derde nationale en timmert niet alleen sportief, maar ook daarnaast aan de weg hogerop. De club met een rijke geschiedenis tot in de Belgische eerste klasse wil de site op en rond het Leunenstadion verder ontwikkelen. De stad Geel en investeerdersgroep Leunen Invest zijn twee heel belangrijke partners in dit verhaal.

Beleving

"We zijn blij met de goede samenwerking tussen de stad Geel, investeerdersgroep Leunen Invest en de club”, zegt Dennis Peeters, algemeen coördinator bij Verbroedering Geel. “We geloven sterk in het verhaal om meer beleving in en rond het Leunenstadion te creëren. De mogelijkheden zijn vergelijkbaar met bestaande projecten zoals het stadion van STVV, maar ook bij KMSK Deinze dat hun Dakota Arena verder wil uitbouwen. Onder andere winkel- en kantoorruimtes, een hotel en horeca zijn allemaal facetten om meer beleving te krijgen.”

Studiebureau Atelier Romain voerde een studie uit op en rond de site van het Leunenstadion waarna een ontwikkelingsvisie werd opgesteld. De eerstvolgende grote stap in het planningsproces is de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Leunenstadion om de ontwikkeling van de site mogelijk te maken en mogelijke milieueffecten in kaart te brengen.

Infomarkt 7 februari

“Het schepencollege van de stad Geel keurde op 4 december de start- en procesnota goed”, weet Peeters. “Deze goedkeuring betekent de eerste formele stap in de procedure van de opmaak van het RUP. Van 23 januari tot en met 22 maart volgt een inspraak- en adviesronde voor het publiek omtrent de start- en procesnota. Om de buurtbewoners, supporters en inwoners van Geel zo goed mogelijk bij het project te betrekken, vindt er een gratis infomarkt plaats in de kantine van ons Leunenstadion.” Als alle fases in het project voorspoedig verlopen, hopen de initiatiefnemers in 2026 met de effectieve ontwikkeling te beginnen. (DJ)

Infomarkt: Woensdag 7 februari tussen 18 en 21 uur in kantine Leunenstadion.

TAGS  I  Verbroedering Geel  I  Leunenstadion

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024