Verbroedering Geel rukt op naar de vierde plaats: "Zege doet ganse club deugd"

Verbroedering Geel rukt op naar de vierde plaats:
Zondag 17 maart 2024 - 18:07   I   door Redactie

Verbroedering Geel won met 1-3 bij Zepperen-Brustem en wordt gedeeld vierde samen met Wellen. "Deze zege doet de ganse club deugd", glunderde Truienaar in Geelse loondienst Jean-Michel Hoebregs.

Verbroedering Geel was niet zomaar naar de nummer drie Zepperen-Brustem afgezakt. "We waren super gemotiveerd om hier een goede prestatie neer te zetten", zei kapitein en Truienaar Jean-Michel Hoebregs." T1 Tom Schipper en zijn staf hadden De Zotten vooraf geprikkeld. "We hebben voldoende kwaliteit, maar toonden dat niet altijd en daarom zeiden we dat Zepperen-Brustem er als team stond en wij niet (lacht). De jongens reageerden zoals het moest en gingen voor elkaar door het vuur."

Aarzelende Vanwelkenhuysen

Jordi Kreydt opende de score voor Geel op een rebound: 0-1. Net voor rust stelde Zepperen-Brustem gelijk. Een voorzet-schot week af op verdediger Sven Joosten. Doelman Oussayd Belkouch zat er nog bij, maar kon de 1-1 niet meer verhinderen. Meteen na rust was het weer aan Geel. Nicola Robin lanceerde Marijn Convents, die sneller was dan een twijfelende doelman Yanno Vanwelkenhuysen. De Geelse spits lobte de 1-2 over de keeper.

Tien minuten voor tijd sloegen de stoppen bij Jens Lowies door. De Zepperen-middenvelder kreeg twee gele kaarten en de thuisploeg moest met tien man verder. Dat belette hen niet om ei zo na de gelijkmaker te maken, maar eerst stootte Wannes Asnong op een ijzersterke Belkouch. Verdediger Thomas Vanswegehoven knalde de rebound onbegrijpelijk tegen de paal in plaats van in het lege doel. Meteen erna gaf Seppe Maesen de doodsteek. Opnieuw aarzelde doelman Vanwelkenhuysen. Maesen ging er met de bal aan de haal en legde de 1-3-eindstand in een leeg doel.

Deugddoende zege

"we speelden voetbal op een moeilijk veld en dan zie je dat we veel ploegen pijn kunnen doen", wist Hoebregs. "We werkten hard en maakten onze kansen af. Aan de andere kant kenden we ook wat geluk met die bal voor de 2-2. Het dubbeltje viel nu naar onze kant waar het de voorbije weken net niet was. Na een reeks met met drie gelijke spelen knopen we opnieuw met een overwinning aan en dat doet enorm deugd bij de hele groep, supporters en club."

Trainer Tom Schipper trad zijn kapitein bij: "We staan nu gedeeld vierde en er is zeker nog een doel om de volgende vijf wedstrijden voor de spelen. Nu moeten we zaterdag de thuiswedstrijd tegen Diest ook bevestigen en kunnen we daarna na Pasen bij Berg en Dal vol aan de bak."

ZEPPEREN-BRUSTEM: Yanno Vanwelkenhuysen – Vanswegehoven, Deferm, Wijnrocx - Manshoven, Brugmans, Roeffaers – Lowies, Gerrits - Asnong, Dylan Vanwelkenhuysen.
VERBROEDERING GEEL: Belkouch – Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens – Robin, Hoebregs, Wang - Maesen, Kreydt, Convents.
DOELPUNTEN: 12' Kreydt 0-1, 43' Joosten 1-1 (owngoal), 49' Convents 1-2, 84' Maesen 1-3.
GELE KAARTEN: 38' Hoebregs (fout op Vanvoorden), 66' T1 Tom Schipper Geel (protest), 67' Wang (fout op Asnong), 78' Deferm (trekfout op Quintiens), 79' Lowies (protest), 79' Lowies (protest).
RODE KAART: 79' Lowies (2 keer geel voor protest)
VERVANGINGEN: 21' Gerrits door Vanvoorden, 73' Kreydt door Haid El Assiri, 81' Convents door Kayahan, 85' Maesen door Walen De Keyser.
SCHEIDSRECHTER: Tom Lamberigts.
TOESCHOUWERS: 300.

Poll: Zal Verbroedering Geel de eindronde spelen?

TAGS  I  Geel  I  Zepperen-Brustem

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024