Carrière van Thibaut Courtois (31) mogelijk in gevaar: "Dan moet hij stoppen"

Carrière van Thibaut Courtois (31) mogelijk in gevaar:
Woensdag 20 maart 2024 - 06:45   I   door Redactie

Thibaut Courtois verliet in tranen het trainingsveld. Na de kruisbanden in zijn linkerknie scheurde de 31-jarige doelman van Real Madrid nu de meniscus van de rechterknie.

Door de scheur in de meniscus van zijn andere knie moet Courtois opnieuw onder het mes en is hij weer zes of zeven weken out. Professor dr. Johan Bellemans, een van de bekendste kniespecialisten van ons land, is niet verbaasd.

“De cascade doet zich voor wanneer je probeert terug te komen van een blessure en je jezelf, door al het harde werk, op een andere plaats in het lichaam blesseert", vertelt Bellemans in Het Nieuwsblad. 

"Wie geblesseerd is aan zijn rechterbeen, gaat zijn linkerbeen tijdens de revalidatie automatisch meer belasten, en dan is het opletten dat je niet óverbelast", luidt het.

Er is echter één ding dat Bellemans hoopt. “Dat hij niet van het ene in het andere blijft sukkelen. Hij is nu 31, dus zijn lichaam is sowieso al over zijn hoogtepunt heen", zegt hij.

"Met de kwaliteit van zijn gewrichtsbanden heeft het volgens mij niks te maken, want hij is heel lang topfit geweest, maar hoe ouder je wordt, hoe vatbaarder voor die cascade. Als hij straks nóg een knieblessure oploopt, wordt het carrièrebedreigend. En noodgedwongen moeten stoppen, dat wens je niemand toe.”

Poll: Denk jij dat de carrière van Courtois in gevaar komt?

TAGS  I  Thibaut Courtois

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024