Club Brugge krijgt dramatisch nieuws over bouw van nieuw stadion

Club Brugge krijgt dramatisch nieuws over bouw van nieuw stadion
Woensdag 12 september 2018 - 07:05   I  

Club Brugge begint vandaag (woensdag, nvdr.) te bouwen aan zijn nieuwe oefencentrum is Westkapelle, maar op de bouw van het nieuwe stadion aan de Blankenbergse Steenweg blijft het maar wachten. Club kreeg nu zelfs dramatisch nieuws.

Het Nieuwsblad weet dat het Brugse stadsbestuur geen beslissing verwacht voor juni 2019. Een nieuwe mokerslag voor Club Brugge, dat nu toch al enkele jaren wacht op een doorbraak in zijn stadiondossier.

Bijna een jaar nadat de Vlaamse overheid het licht op groen zette voor de bouw aan de Blankenbergse Steenweg, staat blauw-zwart nog steeds geen stap dichter bij zijn nieuwe voetbaltempel.

"Dit duurt veel te lang"

De reden daarvoor? Begin dit jaar gingen grondeigenaars, projectontwikkelaars en milieuverenigingen in beroep bij de Raad van State. Het dossier is nu in handen van de auditeur van de Raad van State, maar op zijn verslag is het volgens de advocaten van de stad nog wachten tot juni 2019.

“Dit duurt veel te lang”, erkent de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “Maar het dossier gaat niet alleen over een stadion, het gaat ook over de ontwikkeling van bedrijventerreinen en over de bescherming van een natuurgebied.”

 

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024