Frank Raes: "Zij zijn de grote titelfavoriet"

Frank Raes:
Dinsdag 07 augustus 2018 - 10:45   I   door Redactie

Frank Raes is terug voor de Belgische competitie. Hij was wekenlang commentator tijdens het WK, maar nu is het voor hem ook weer gewoon de Jupiler Pro League. Dat vindt Raes echter helemaal niet erg.

De sportjournalist van de VRT heeft genoten van het recente WK, en al zeker van de Rode Duivels. "Tuurlijk. Vooraf werd de halve finale als een must vooropgesteld – anders zou deze generatie, na twee kwartfinales op rij, geen progressie maken. Maar zulke verwachtingen zijn toch een beetje dubieus. Stel je voor dat de Duivels er in de kwartfinale tegen Brazilië waren uitgegaan: dat was niet oneervol geweest, hè", zegt Raes in Humo.

"Ik vind dat we heel blij moeten zijn met die derde plaats. Je kunt bedenkingen hebben bij de manier waarop Frankrijk het aanpakte, maar tegelijk moet je toegeven dat het een héél sterk team is. Het enige wat je op de Duivels kunt aan merken, is dat ze in dat halfuur na de 1-0 van Frankrijk geen versnelling hoger konden schakelen. Ze raakten er echt niet door. En ze misten Thomas Meunier, natuurlijk."

JPL

En nu weer gewoon de Jupiler Pro League. "Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik na drie weken in de hemel weer op aarde land. Ik vind de Belgische competitie boeiend én spannend. Met dank aan de play-offs, ja: ik blijf een believer. Het wordt trouwens een heel interessant en onvoorspelbaar seizoen. Club Brugge is de favoriet, maar bij Anderlecht laat Marc Coucke een nieuwe wind waaien."

Poll: Is Club Brugge de titelfavoriet?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024