Martinez geeft aan wat Henry de Rode Duivels bijbrengt

Martinez geeft aan wat Henry de Rode Duivels bijbrengt
Zaterdag 12 november 2016 - 15:44   I  

Thierry Henry is al een tijdje de T3 bij de Rode Duivels, maar over zijn rol is er nog wat onduidelijkheid. Op zijn persconferentie legde bondscoach Roberto Martinez uit wat Henry de groep nu net bijbrengt.

Een journalist van L'Equipe bekloeg zich dat Henry nooit beschikbaar is voor de media, maar Martinez ontkende dat. "Nee, het is niet onmogelijk met hem te praten. Hij is een oud-speler van wereldklasse die werkt in de voetbalwereld en bij de media in Engeland, dus het is makkelijk om met hem te praten. Toen hij hier aankwam, was het belangrijk om te focussen op de spelers. We moeten Thierry de mogelijkheid en vrijheid geven zijn job te doen."

Wat brengt Thierry Henry dan juist bij? "Hij weet wat het is om een Wereldbeker te winnen. Hij heeft ook een EK gewonnen en kan de spelers helpen de top te bereiken. Zijn mentaliteit is uitstekend, hij maakte indruk op mij met zijn oplettendheid voor details. Voor de aanvallers is hij erg waardevol, ze kunnen leren op welke manier ze moeten bewegen in de rechthoek."

TAGS  I  Roberto Martinez  I   Thierry Henry

dinsdag 28 maart 2023

maandag 27 maart 2023

zondag 26 maart 2023

zaterdag 25 maart 2023