Verlaat publiekslieveling plots Club Brugge?

Verlaat publiekslieveling plots Club Brugge?
Woensdag 30 augustus 2017 - 21:10   I  

Club Brugge rondde vandaag verrassend de transfer van Jordy Clasie af. De 17-voudige Nederlandse international komt over van het Engelse Southampton, waar hij zich nooit kon doorzetten.

Daardoor wordt het Brugse middenveld wel wat overbevolkt. Zo heeft de vice-kampioen deze zomerperiode nog Marvelous Nakamba en Jordi Vanlerberghe, die bovendien ook een rij lager kan spelen, gehaald. Met Ruud Vormer en Timmy Simons had het bovendien al twee middenvelders. Wie snel de optelsom kan maken weet dat er dus 5 spelers zijn voor 2 plaatsen. Vanaken lijkt namelijk incontournable als 10. Ook in het nieuwe spelsysteem van Leko is er plaats voor maar 2 centrale middenvelders.

Ruud Vormer kon eerder deze transferperiode al rekenen op de interesse van Everton, waar hij met Ronald Koeman een oude bekende zou tegenkomen. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Club een van de nieuwkomers zou laten gaan. Voor de Brugse aanhang zou een vertrek van hun nieuwe kapitein een aderlating zijn, want de Nederlander heeft zich de voorbije seizoenen opgewerkt tot dé publiekslieveling bij uitstek.

Kleine ironische noot: Bij Feyenoord kreeg Vormer het statuut van bankzitter door, jawel, Jordy Clasie. Afwachten dus of we beide spelers deze keer wel samen op het veld zullen zien.

Poll: Is er plaats voor Vormer en Clasie op het middenveld?

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024