Club Brugge wint topper tegen erg zwak Anderlecht

Zondag 23 oktober 2016 - 20:09   I   door Redactie

Club Brugge heeft de topper tegen Anderlecht overtuigend gewonnen. Blauw-zwart won met 2-1, Anderlecht stelde zwaar teleur. Paars-wit moet zo de leidersplaats opnieuw aan Zulte Waregem laten.

Anderlecht was helemaal nergens in de eerste helft. Vooral in het eerste kwartier werd paars-wit echt overklast door de thuisploeg. In de negende minuut was het al raak voor Club Brugge. Hans Vanaken kopte ongedekt binnen. Ook na dat openingskwartier behield Club de controle. Anderlecht voetbalde geen kans bij elkaar. Nicolae Stanciu gaf weer niet thuis.

Bovendien kon de tweede helft niet beter beginnen voor Club. Ruud Vormer stond moederziel alleen na een voorzet van Limbombe en knalde de 2-0 voorbij Davy Roef. Pas dan ging Anderlecht eindelijk ietwat beter voetballen. Butelle greep gepast in op een afgeweken schot van Tielemans en Stanciu werd - zoals de voorbije wedstrijden - na een uur bij RSCA weer naar de kant gehaald.

De Club-fans begonnen toch weer even te bibberen na een oliedomme rode kaart voor Wesley Moraes. Die had twee onnodige elleboogstoten uitgedeeld aan Kara Mbodji. De aansluitingstreffer van Anderlecht kwam er enkele minuten voor tijd. Randje buitenspel scoorde Lukasz Teodorczyk.

CLUB BRUGGE - ANDERLECHT 2-1
9' Vanaken 1-0, 47' Vormer 2-0, 87' Teodorczyk 2-1
ROOD:  72' Wesley (C)