Anderlecht zet Eupen opzij, maar wankelt na de rust

Zaterdag 28 oktober 2017 - 19:48   I

Anderlecht ging zaterdagavond op bezoek bij Eupen. Paars-wit leek de klus te klaren in de eerste helft, maar kreeg het na de rust nog knap lastig.

Al kwam de landskampioen in het begin van de match wel goed weg. Een handbal in de zestien werd niet gezien en Eupen kreeg dus geen penalty. Nadien kwamen de bezoekers erg snel op 0-2 na twee own goals (Leye en Wague). Voor de rust dikte Hanni zelfs nog aan tot 0-3.

Geen vuiltje aan de lucht denk je dan. Toch begon de thuisploeg furieus aan de tweede helft.  Garcia maakte op het uur de 1-3 en niet veel later miste Blondelle van dichtbij een enorme kans. Sels hield zijn ploeg nadien nog een paar keer recht, maar in het absolute slot maakte Ocansey het nog even spannend. Eindstand: 2-3.

Door de zege wipt Anderlecht (voorlopig) naar de derde plaats en blijft zet het zijn opmars verder. Toch moeten de jongens van Vanhaezebrouck leren om ook bij een ruime voorsprong de partij onder controle te houden.