Engels zwijgt niet langer: "Dat was er los over!"

Engels zwijgt niet langer:
Dinsdag 21 november 2017 - 11:07   I  

Björn Engels ruilde Club Brugge afgelopen zomer in voor een avontuur bij de Griekse topclub Olympiakos. Vorig seizoen kreeg de verdediger heel wat kritiek te slikken, en daar wil hij toch nog iets over kwijt.

Engels doet het voorlopig prima bij Olympiakos. Alleen al op die manier snoert hij heel veel mensen de mond. "Dit doet ook deugd omdat er veel mensen mijn transfer naar Olympiacos negatief bekeken, omdat ik gezegd had dat ik ervan droomde om ooit in Engeland te spelen."

"Dat werd vorig seizoen in mijn moeilijke periode zowat elke wedstrijd tegen mij gebruikt. Daar ben ik toen enorm van geschrokken. Ik vond het er los over", zegt Engels in Sport/Voetbalmagazine.

"Tenslotte ben je nog altijd een jeugdspeler die zijn droom om profvoetballer te worden waarmaakte en die op jonge leeftijd meehielp om de eerste landstitel in elf jaar van Club te kunnen behalen."

"Maar dan gaat het even minder en word ik geschoffeerd en voor een 'hautain manneke' versleten, omdat ik in enkele interviews had verklaard dat de Premier League mijn droomcompetitie is. Het ging niet goed met de hele ploeg, maar dan word ik eruit gepikt en afgerekend op die uitspraak. Dat gaat er bij mij niet in."

Engels heeft dromen en daar komt hij eerlijk voor uit. "Wat moet ik antwoorden als ze mij na de titel vragen wat mijn ambitie is? Dat ik mijn hele leven in België wil blijven sjotten? Mag je niet hopen om stappen te kunnen zetten om verder open te kunnen bloeien als voetballer?"

Poll: Heeft Engels gelijk?

TAGS  I  Engels  I   Club Brugge  I   Olympiakos  I   Premier League

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024