Anderlecht-fans worden zwaar bestraft

Anderlecht-fans worden zwaar bestraft
Maandag 05 december 2016 - 15:17   I  

Enkele fans van Anderlecht moeten tegen een straf aankijken. Die komt er na wangedrag tijdens een wedstrijd tegen Club Brugge.

De feiten dateren van april 2013. In Play-Off I speelde Anderlecht toen tegen Club Brugge. Een groep Anderlecht-fans probeerde toen tot bij de thuissupporters te geraken. Een hooligan gooide met nadarhekken naar de politie en enkele agenten kregen ook klappen.

Het openbaar ministerie ziet A.T. (36) als het kopstuk van de bende. Hij riskeerde een stadionverbod van 30 maanden en een werkstraf van 30 uur, maar zijn advocate bemiddelde. "Er zat heel veel spanning op die match, waardoor er veel provocaties over en weer waren", aldus meester Naima Bouslama. De verdediging wees ook op de frustraties na de late penaltymisser die Club de zege schonk. Uiteindelijk kreeg hij drie maanden effectieve celstraf en één jaar stadionverbod.

Enkele andere hooligans werden veroordeeld tot een effectieve geldboete of een werkstraf, naast nog een andere sanctie van de voetbalcel van Binnelandse Zaken. Vier beklaagden werden vrijgesproken.

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024