Zet Weiler ook dit clubicoon bij het huisvuil?

Zet Weiler ook dit clubicoon bij het huisvuil?
Dinsdag 25 oktober 2016 - 13:27   I   door Redactie

Olivier Deschacht speelt tegen zijn voet bij Anderlecht de laatste tijd. Niemand van de analisten begrijpt dat, enkel René Weiler hield er tegen Club Brugge weer aan vast.

In Het Laatste Nieuws reageert journalist Niels Vleminckx behoorlijk scherp. "Deschacht zegt niet meer de fysieke mogelijkheden te hebben om de lijn te doen. Deschacht heeft zijn rechtervoet nooit gebruikt voor iets anders dan het gaspedaal. En toch moet de man van vele oorlogen depanneren als linksback. Of erger: aan de rechterkant van de defensie. Het resultaat zagen we de voorbije week. Eén strafschopfout in Mainz en twee tegengoals die op zijn flank beginnen tegen Club Brugge", aldus Vleminckx.

"Neen, Olivier Deschacht is niet de grootste voetballer in de geschiedenis van paars-wit. Hij haalt misschien niet eens onze persoonlijke top honderd. Maar een clubspeler die zestien jaar lang alles gegeven heeft voor zijn ploeg, die in de loop der jaren meer dan een dozijn concurrenten uit de ploeg heeft gespeeld en zéven titels heeft gewonnen, verdient een mooier afscheid. Of je gebruikt Deschacht als linker centrale verdediger. Of je gebruikt hem niet meer. Want record of niet: op deze manier heeft niemand er iets aan."

TAGS  I  Anderlecht  I   Olivier Deschacht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024