"Hij heeft nog veel overtuigende prestaties nodig eer ze hem ernstig nemen bij Anderlecht"

Woensdag 07 december 2016 - 10:43   I  

René Weiler heeft al heel wat geprobeerd om Anderlecht te laten draaien. Zo heeft hij al zowat zijn hele kern de kans gegeven om zich te tonen.

Een voorbeeld daarvan is Frank Boeckx, van wie weinigen hadden verwacht dat hij nog regelmatig zou spelen bij Anderlecht. "Zijn bijdrage aan de belangrijke overwinning in Kortrijk was niet gering en geen ploegmaat die hem zijn (tijdelijke) plek voor het voetlicht misgunt", meent Peter Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine. "Frank Boeckx gaat op een bewonderenswaardige manier om met de twijfels en het gegrinnik rond zijn basisplaats bij Anderlecht en doet op dit moment precies wat coach Weiler van hem verwacht: sober en efficiënt keepen, vertrouwen uitstralen en zo zijn defensie geruststellen en veel coachen."

"Boeckx heeft ook meeval dat er intussen wat meer stabiliteit in het elftal zit. Het zal voor Boeckx nog veel overtuigende prestaties vergen eer waarnemers hem ernstig nemen als eerste doelman van Anderlecht maar hij is wellicht de laatste die zich daar druk om maakt. Intussen doet paars-wit het op karakter, solidariteit en efficiëntie. En hier en daar de hoop op wat betere vorm van bepalende spelers, de terugkeer ook van Najar en Obradovic. En de ongelooflijke trefkracht van het Poolse noodnummer Teodorczyk. Daarmee is de rust hersteld, maar of dat volstaat tegen Club Brugge?"

TAGS  I  Peter Vandenbempt  I   Frank Boeckx

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022