Ontslag van Sa Pinto hangt in de lucht: "Constant overtreden"

Ontslag van Sa Pinto hangt in de lucht:
Zondag 28 januari 2018 - 08:15   I   door Redactie

Ricardo Sa Pinto valt vooral op door zijn slecht en agressief gedrag naast het veld. Op het veld haalt hij bovendien niet de resultaten die van hem verwacht worden.

"Het is vreemd dat Standard er niet in slaagt zijn trainer in bedwang te houden. Natuurlijk hebben trainers hun karakter. Dat van Ricardo Sa Pinto is zeer vurig. Dat mag, op voorwaarde dat je geen grenzen overschrijdt. Die worden constant overtreden", is Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, streng in De Zondag.

"In wedstrijden tussen Standard en Anderlecht zit altijd elektriciteit. Dat hoeft niet extra aangezwengeld te worden. Trainers zijn er niet om supporters met hun gedrag nog eens op te hitsen. Ook op dat vlak dragen ze een verantwoordelijkheid. Maar of dat tot een ongeleid projectiel als Ricardo Sa Pinto doordringt?"

"Los daarvan zal de trainer zich moeilijk kunnen handhaven als de resultaten niet beter worden", vervolgt Sys. "Nadat Dennis van Wijk deze week in Mechelen Aleksandar Jankovic opvolgde, zou dit de 20ste wissel zijn. Een triest record."

Poll: Moet Sa Pinto eruit bij Standard?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Standard

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024