'Deze Anderlecht-spelers zijn Vanhaezebrouck nu al beu'

'Deze Anderlecht-spelers zijn Vanhaezebrouck nu al beu'
Dinsdag 06 februari 2018 - 08:30   I  

Het gaat niet goed met Anderlecht. De Brusselse club kon door de nakende overname niet de beoogde wintertransfers realiseren, met als gevolg dat het op het veld vierkant draait.

Analist Marc Degryse waarschuwt trainer Hein Vanhaezebrouck. "Vanhaezebrouck is zeker niet zonder zonden. Zo vond ik zijn uithaal richting eigen spelersgroep na KV Mechelen ongelukkig", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Het leek wel alsof vooral hij niks van schuld had aan de miserie en het enkel aan de anderen lag. Ik vraag mij af of Hein zich zijn teambuildingsactiviteiten op stage in Spanje nog herinnert. Heeft hij toen zelf meegedaan of keek hij enkel toe? Wel, op déze manier zal hij geen hecht blok vormen - hij heeft zijn spelers op zijn persconferentie belachelijk gemaakt."

Volgens Degryse hanteert Vanhaezebrouck momenteel niet de juiste tactiek om zijn spelers wakker te schudden. "Ik kan me niet inbeelden hoe ik op zo een uithaal van mijn trainer gereageerd zou hebben - niemand zette me ooit zó in mijn hemd. Maar ik denk dat Vanhaezebrock zijn mannen zo niet uit de put krijgt. Integendeel zelfs: misschien duwt hij ze net dieper in de zorgen."

Degryse vraagt zich af of Dendoncker en Kums de komende maanden nog alles zullen geven voor Vanhaezebrouck. "Verwacht hij dat Dendoncker en Kums in het vervolg voor hem door het vuur zullen gaan? Naar wat ik hoor, was Hanni na amper enkele maanden uitgekeken op Vanhaezebrouck en vertrok hij mede daardoor. Wel, dan moet Hein eens nadenken", besluit de analist. 

Poll: Geloof jij nog in Vanhaezebrouck?

TAGS  I  Degryse  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht  I   Hanni  I   Dendoncker  I   Kums

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024