"Anderlecht in de penarie omdat het aan Marc Coucke verkocht is"

Vrijdag 16 februari 2018 - 12:30   I   door Redactie

Anderlecht zit in een diepe crisis. Het gaat op alle vlakken mis bij de landskampioen. Clubicoon Olivier Deschacht werd naar de B-kern verwezen, financieel kleuren de cijfers rood en de sportieve resultaten zijn bijzonder zwak. Ludo Vandewalle ziet als grote oorzaak de verkoop van de club aan Marc Coucke.

"Anderlecht is op zoek naar zijn identiteit. Letterlijk zelfs. Daar heeft de verkoop van de club alles mee te maken. Toch even op wijzen dat het niet het feit is dat Anderlecht in december werd verkocht dat de club nu zo in de penarie zit. Wél het feit dat de club aan Marc Coucke werd verkocht", stelt Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad.

"Coucke moest immers eerst nog van KV Oostende afraken alvorens hij voorzitter van Anderlecht kon worden. Zonder KVO had hij al vroeger kunnen beginnen met Anderlecht te reanimeren."

Intriges

"Dat Coucke vanaf 25 februari aan de bak moet, is al honderd keer geschreven. Het eerste wat hij na zijn stadionbezoek best doet, is de orde in de tent herstellen. Er worden intriges verzameld in plaats van wapenfeiten. Halve waarheden worden kwistiger rondgestrooid dan doelpunten ­gemaakt."

Poll: Ben jij akkoord met deze analyse?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   shw

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024