Club Brugge neemt duidelijk standpunt in over competitiehervorming

Club Brugge neemt duidelijk standpunt in over competitiehervorming
Woensdag 21 februari 2018 - 19:32   I  

Woensdag zaten de 24 profclubs uit de Pro League samen om het over de competitiehervorming te hebben. Bij Club Brugge weten ze al een hele poos wat ze willen: de play-offs in de vuilbak gooien.

"Wij zijn altijd duidelijk voor totale afschaffing van de play-offs geweest", zegt CEO Vincent Mannaert bij Sporza. "Alleen is er nog geen meerderheid over welk format er dan moet komen. Als je met 24 clubs bent, zullen er over enkele weken 18 sowieso ontevreden zijn. Enerzijds de 8 clubs uit 1B en anderzijds de 10 die Play-off I niet halen."

"Bovendien stel ik vast dat de fans ook liever een reguliere competitie willen", gaat Mannaert verder. "Het is duidelijk dat een meerderheid van de clubs hier aanwezig afscheid wil nemen van het huidige format. Maar dat is slechts de eerste stap. De tweede stap is wat het alternatief moet worden." 

Haast en spoed is zelden goed, en dat beseft Mannaert ook. "Goed, het is nog vroeg. De vergadering vandaag was bedoeld om gedachten uit te wisselen. Hierna zien we wel wat het zal worden."

Poll: Moeten de play-offs afgeschaft worden?

TAGS  I  Mannaert  I   Club Brugge  I   Pro League

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024