“Ik wil langs de grote poort terugkeren naar AA Gent”

 “Ik wil langs de grote poort terugkeren naar AA Gent”
Donderdag 22 februari 2018 - 17:24   I  

AA Gent verhuurt Louis Verstraete tot het einde van volgend seizoen aan Waasland-Beveren. Op De Freethiel probeert de nog steeds maar 18-jarige middenvelder zich door te zetten op het hoogste niveau.

“Het gaat momenteel echt lekker nadat ik me heel vlot heb kunnen aanpassen in Beveren”, zegt Verstraete aan Het Nieuwsblad. “Nu is het wachten op speelminuten. Ik kreeg natuurlijk geen garanties en moet ook knokken voor mijn kansen. Er is veel kwaliteit in onze kleedkamer aanwezig. Ik hoop gewoon op zo veel mogelijk basisplaatsen, maar de concurrentie is zeker niet min. De resultaten zijn ook goed, dus het is niet zo eenvoudig om een plaatsje te veroveren in het elftal.”

Op enkele speelminuten tegen Club Brugge na, kwam Verstraete vooralsnog niet van de bank. “Ik moet gewoon rustig blijven. Ik heb ten slotte achttien maanden om hier door te breken”, beseft de middenvelder. “Ik koos bewust voor een uitleenbeurt van anderhalf seizoen, want op een half seizoen kan je je niet zo makkelijk manifesteren. Ik zocht toch ook wat stabiliteit en werk op mijn leeftijd vooral op de langere termijn.”

"Het duel met Gent is iets speciaal"

Komend weekend kijkt Verstraete AA Gent in de ogen. “Het duel met de Buffalo’s is toch wel iets speciaal, maar ik blijf mezelf trouw en voel me heel rustig. Dat ligt nu eenmaal in mijn karakter”, aldus de jongeling.

“Ik kijk uiteraard met een fijn gevoel terug op die voorbije seizoenen met AA Gent, dat smaakt uiteraard naar meer. Deze uitleenbeurt is voor mij een investering in mijn loopbaan en ik hoop op een dag langs de grote poort terug te keren naar de Ghelamco Arena”, besluit Verstraete.

Poll: Zal Verstraete op termijn basisspeler worden bij AA Gent?

TAGS  I  Verstraete  I   AA Gent  I   Waasland-Beveren

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024