Vandenbempt: "Er is meer aan de hand bij Club Brugge"

Vandenbempt:
Maandag 26 februari 2018 - 09:51   I   door Redactie

Peter Vandenbempt maakt zich zorgen over Club Brugge. Blauw-zwart presteert toch wel echt ondermaats. Gisteren kon de ploeg van trainer Ivan Leko alweer niet winnen. Het werd 1-1 en Club wacht nu al vijf wedstrijden op een nieuwe overwinning. Voor een competitieleider zijn dat niet bepaald cijfers om vrolijk van te worden.

"Bij Club blijven ze maar beweren niets aan de hand. Toch is er iets dat niet klopt. Ze hebben slechts één wedstrijd van hun laatste zeven kunnen winnen", weet Vandenbempt bij Radio 1. De radiocommentator gaat dan ook zelf op zoek naar een aantal oorzaken. Dat gaat verder dan enkel de vele tegengoals die Club week na week slikt.

"Er is ook de onmiskenbare vormdip van Ruud Vormer", stelt Vandenbempt. "Ik vond Club ook veel minder goed spelen dan Leko vertelde na de wedstrijd op Standard. Ze waren veel minder dominant. Achteraf hoorde ik dat dat blijkbaar ook wel wat de bedoeling was (Vandenbempt verwijst daarmee naar de bewust wat behoudendere aanpak van Leko, red.) "Pas na 75 minuten was Club weer zichzelf."

Concurrentie

Een goed rapport kan Club Brugge niet bepaald voorleggen. Al is er één groot voordeel voor blauw-zwart: de concurrenten zijn vaak nog slechter. "Club Brugge pakt 8 punten op 21 en dat is toch gewoon slecht", stelt Vandenbempt. De directe concurrenten doen echter nauwelijks beter. Daarom is er niks aan de hand. Mocht één van de twee achtervolgers pakweg 15 of 16 punten gepakt hebben, dan was de voorsprong van Club weg en was er wél onrust."

Poll: Komt de titel van Club Brugge nog in gevaar?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Club Brugge

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024