‘Thierry Henry verlaat Rode Duivels en wordt trainer van deze topclub’

‘Thierry Henry verlaat Rode Duivels en wordt trainer van deze topclub’
Maandag 26 februari 2018 - 13:35   I  

Zien we Thierry Henry volgend seizoen niet meer terug bij de Rode Duivels? Het is best mogelijk. De assistent-trainer van Roberto Martinez zou namelijk in de running zijn om de nieuwe coach van Arsenal te worden.

Bij Sky Sports vroegen ze op de man af aan Henry of het zou zien zitten om bij Arsenal aan de slag te gaan. “Ik ben geïnteresseerd, dat geef ik toe. Maar zolang ik een functie heb bij de Belgische nationale ploeg, kan ik er niet over praten. Maar geef nu toe: wie zou nu niet geïnteresseerd zijn in zo’n job?”, aldus Henry nog.

Henry maakte tussen 1999 en 2007 het mooie weer bij Arsenal, de club waar hij één van de beste spelers ter wereld werd. De Fransman veroverde met The Gunners twee keer de Engelse titel, drie keer de FA Cup en twee keer de Community Shield.

Wenger zwaar onder vuur

De inmiddels 40-jarige Fransman werkte bij Arsenal al die tijd samen met zijn landgenoot Arsène Wenger. Wenger is al sinds 1996 trainer van Arsenal en leidde

de Londense club vooral rond de eeuwwisseling naar zijn grootste successen. De jongste jaren ligt de ervaren oefenmeester steeds meer onder vuur.

Een groot deel van de supporters neemt het zuinige transferbeleid van Wenger, die niet gauw risico’s neemt op het vlak van inkomende transfers, zwaar op de korrel. Dat ook titels en grote trofeeën uitblijven, is eveneens een doorn in het oog van de Arsenal-aanhang.

Frisse wind

Met Henry als trainer zou er mogelijk een frisse wind door het Emirates Stadium kunnen waaien. Ervaring als T1 heeft Henry evenwel niet. Hij is sinds 2016 aan de slag als assistent van de Rode Duivels, maar investeert meer tijd in zijn werk als analist bij Sky Sports.

Poll: Zou Henry een goede T1 zijn?

TAGS  I  Henry  I   Wenger  I   Arsenal  I   Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024