Drama voor PSG: Dit is het pijnlijke verdict voor Neymar

Drama voor PSG: Dit is het pijnlijke verdict voor Neymar
Dinsdag 27 februari 2018 - 08:32   I  

PSG staat voor een belangrijke wedstrijd, namelijk de return tegen Real Madrid. Dat ze in Parijs op het einde van het seizoen zullen pronken met de landstitel, daar twijfelt geen Fransman aan. Het hoofddoel is echter de beker met de grote oren, maar na de 3-1 tegen Real Madrid lijkt die momenteel ver weg.

Om het nog wat erger te maken mist het meer dan waarschijnlijk ook Neymar. De Braziliaanse sterspeler van PSG viel afgelopen weekend geblesseerd uit. Het leek ook meteen ernstig, want Neymar werd met een draagberrie naar de kant gedragen.

De eerste berichten leken positief, maar al snel werd duidelijk dat het even ernstig was als het tijdens de wedstrijd leek. De precieze blessure was nog niet geweten, maar dat hij de return tegen Real Madrid zou missen werd wel duidelijk. Een gigantische aderlating voor PSG in wellicht dé wedstrijd van het seizoen.

Pijnlijke blessure

De eerste berichten zouden ook melding hebben gemaakt dat er geen breuk was, maar PSG heeft nu zelf laten weten dat er wel degelijk een breukje is in de voet van Neymar. Zijn middenvoetsbeentje is gebroken en dat betekent meteen ook dat hij een tijdje out zal zijn.

Hoe lang PSG het zonder haar sterspeler moet doen is vooralsnog onduidelijk. De return tegen Real Madrid (dinsdag 6 maart) komt dus wel te vroeg. Nadien is het bang afwachten voor PSG, dat in de Ligue 1 wel al 14 punten voorsprong telt op eerste achtervolger Monaco.

PSG beter zonder Neymar

Hoge bomen vangen veel wind en in het geval van Neymar is niets minder waar. Neymar is bij een deel van de voetbalfans niet echt geliefd. Veel franjes en heel show, maar soms ook veel arrogantie en ego. Zo laat hij zich regelmatig gemakkelijk vallen of ligt hij weleens overhoop met teamgenoten (Cavani bijvoorbeeld). PSG kan nu dus bewijzen dat het beter is zonder de Braziliaanse ster van de ploeg.

Poll: Is PSG beter zonder Neymar?

TAGS  I  PSG  I   Neymar

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024